Digital Library NAES of Ukraine

Items where Subject is "64 Home economics. Domestic science. Housekeeping"

Group by: Creators | Item Type
Number of items at this level: 24.

Article

- Sopiha, V.B. (orcid.org/0000-0002-4651-9399), Havryshchak, H.R. (orcid.org/0000-0003-0480-5239), Soroka, T.S. (orcid.org/0000-0003-3819-7630) and Aliluiko, M.S. (orcid.org/0000-0001-6056-4324) (2022) Training of students in the hotel and restaurant business during distance learning Information Technologies and Learning Tools, 5 (91). pp. 170-185. ISSN 2076-8184

- Вдовченко, Віктор Володимирович (orcid.org/0000-0003-3509-2972) and Антонович, Є.А. (2015) Conceptual bases of fundamental research of structure and content of specializations "Art and design creativity", "Decorative and applied art", "Fundamentals of design" of profile training in the national system of continuous art and design education Pedagogical discourse (18). pp. 20-33.

- Вдовченко, Віктор Володимирович (orcid.org/0000-0003-3509-2972) and Тарара, Анатолій Михайлович (orcid.org/0000-0001-7517-0651) (2011) Conceptual and innovative structural developments for specialized training of high school students in the field of "Technology" Youth and the market, 10 (81). pp. 64-68. ISSN 2617-0825

- Гончарова, Наталія Олександрівна (orcid.org/0000-0002-2120-4542) (2020) Create a protective mask yourself! Збірник матеріалів "STEM - тиждень - 2020". pp. 323-326. ISSN 978-966-983-146-0

- Каленський, А.А. (orcid.org/0000-0001-9034-5042) (2023) Еco-oriented professional training of a skilled worker in the profession of «Сhef» Вісник Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка. Педагогічні науки, 2 (52). pp. 23-27. ISSN 2410-0897

- Левченко, Надія Григорівна (2012) Методичні прийоми використання підручника «Кулінарія. 11 клас» під час формування у старшокласників відповідних базових понять Проблеми сучасного підручника (12). pp. 491-496.

- Мачача, Тетяна Святославівна (2016) Work training Експертиза шкільних підручників: інструктивно-методичні матеріали для експертизи електронних версій проектів підручників для учнів 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів. pp. 112-117. ISSN 978-966-644-419-9

- Мачача, Тетяна Святославівна (orcid.org/0000-0001-6679-4577) (2022) Methodological features of training of gymnasium students within the technological field of education Трудова підготовка в рідній школі, 2. pp. 13-18.

- Яценко, Володимир Сергійович and Плетинецька, Світлана Михайлівна (orcid.org/0000-0001-9797-5944) (2018) Economy of the use of water resources: ecological aspect Вчені записки Університету «КРОК», 3 (51). pp. 91-95. ISSN 2307-6968

Book Section

- Гайдук, О.В. (orcid.org/0000-0002-2290-6669) (2023) Еco-oriented pedagogical technologies in the professional training of future qualified workers in the field of restaurant industry In: Інноваційна професійна освіта. – Випуск 2(9). – Науково-методичне забезпечення професійної освіти і навчання: матеріали ХVІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (звітної) Інституту професійної освіти НАПН України (27 – 30 березня 2023 р.) . ІПО НАПН України, Київ, pp. 18-22. ISBN 978-617-95325-1-1

- Герлянд, Т.М. (orcid.org/0000-0002-7991-0431) (2024) Іmplementation of eco-oriented pedagogical technologies in the professional training of future qualified workers in the construction, agricultural and restaurant industry In: Інноваційна професійна освіта. Науково-методичне забезпечення професійної освіти і навчання: матеріали ХVІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (звітної) Інституту професійної освіти НАПН України (26 лютого – 07 березня 2024 р.) , 1 (14). ІПО НАПН України, м. Київ, Україна, pp. 106-108. ISBN 978-617-8167-11-0

- Дрозіч, Ірина (orcid.org/0000-0002-8881-9314) (2024) Рractice-oriented cases in the professional training of future chefs In: Інноваційна професійна освіта. Науково-методичне забезпечення професійної освіти і навчання: матеріали ХVІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (звітної) Інституту професійної освіти НАПН України (26 лютого – 07 березня 2024 р.) , 1 (14). ІПО НАПН України, м. Київ, Україна, pp. 137-140. ISBN 978-617-8167-11-0

- Дрозіч, Ірина (orcid.org/0000-0002-8881-9314) (2024) Features of professional training future cooks in VEТ-schools In: Готельно-ресторанний сервіс та регіональна кухня Поділля: матеріали восьмоï міжвуз. наук.-практ. конференції (м. Хмельницький, 12 квітня 2024 р.) . ВСП «ХТЕФК ДТЕУ», м. Хмельницький, Україна, pp. 99-102. ISBN 978-966-2729-7-6

- Дрозіч, Ірина (orcid.org/0000-0002-8881-9314) (2024) The use of eco-oriented case technologies in the professional training of future specialists in the restaurant industry In: Технологічна і професійна освіта: проблеми і перспективи. Матеріали ІV Міжнародної науково-практичної конференції, 9 травня 2024 р. Глухів . Глухівський НПУ ім. О. Довженка, м. Глухів, Україна, pp. 23-25.

- Дрозіч, Ірина (orcid.org/0000-0002-8881-9314) (2023) Еducational cases in professional training future cooks In: Інноваційна професійна освіта. – Випуск 2(9). – Науково-методичне забезпечення професійної освіти і навчання: матеріали ХVІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (звітної) Інституту професійної освіти НАПН України (27 – 30 березня 2023 р.) . ІПО НАПН України, м. Київ, Україна, pp. 44-47. ISBN 978-617-95325-1-1

- Дрозіч, Ірина (orcid.org/0000-0002-8881-9314) (2023) Educational cases as a means of forming the professional competence of future chefs In: Готельно-ресторанний сервіс та регіональна кухня Поділля: матеріали сьомої міжвуз. наук.-практ. конференції (м. Хмельницький, 12 квітня 2023 р.) . ВСП « ХТЕФК ДТЕУ», м. Хмельницький, Україна, pp. 144-145. ISBN 978-966-2729-7-6

- Каленський, А.А. (orcid.org/0000-0001-9034-5042) (2023) Еco-oriented professional training of a qualified worker for the profession of «Сhef» In: Сучасна наука та освіта: стан, проблеми, перспективи. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (м. Полтава, 20-21 березня 2023 року) . ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», м. Полтава, Україна, pp. 282-284. ISBN 978-617-8016-78-4

- Мачача, Тетяна Святославівна (orcid.org/0000-0001-6679-4577) (2022) Scientific and methodological bases of project and technological activities of high school students In: Матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції пам’яті академіка Д. О. Тхоржевського «Трудове навчання та технології: сучасні реалії та перспективи розвитку» (27 травня 2022 р.) . Видавництво Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, м. Київ, Україна, pp. 106-111.

Monograph

- Малишева, М.Х. (orcid.org/0009-0006-4201-8999) and Радкевич, О.П. (orcid.org/0000-0002-2648-5726) (2023) The preparation of hospitality and tourism specialists in vocational schools in Turkey Project Report. ТОВ «ТРОПЕА», м. Київ, Україна.

- Чеботарьова, О. В. (orcid.org/0000-0002-4560-3708) (2020) Theory and practice of labor training of schoolchildren with disorders of the musculoskeletal system and intelligence Project Report. Симоненко О.І., м. Київ, Україна.

Conference or Workshop Item

- Мачача, Тетяна Святославівна (orcid.org/0000-0001-6679-4577) (2022) Innovative processes in the technological educational field of basic secondary education In: Серпневі конференції: Учені НАПН України - вчителям, серпень, 2022, м. Київ, Україна. (Unpublished)

Book

Гайдук, О.В. (orcid.org/0000-0002-2290-6669), Герлянд, Т.М. (orcid.org/0000-0002-7991-0431), Каленський, А.А. (orcid.org/0000-0001-9034-5042) and Пятничук, Т.В. (orcid.org/0000-0002-5607-2949) (2022) Development and application of eco-oriented pedagogical technologies for professional training of future qualified construction and agricultural workers branches and spheres of the restaurant industry . ІПО НАПН України, м. Київ, Україна. ISBN 978-617-95280-4-0

Гайдук, О.В. (orcid.org/0000-0002-2290-6669), Дрозіч, Ірина (orcid.org/0000-0002-8881-9314), Каленський, А.А. (orcid.org/0000-0001-9034-5042) and Лапа, О.В. (orcid.org/0000-0002-0964-7674) (2023) A collection of educational cases on the physiology of nutrition and occupational safety of cooks: a practical guide . Інститут професійної освіти НАПН України, м. Київ, Україна. ISBN 978-617-8167-04-2

Teaching Resource

- Вдовченко, Віктор Володимирович (orcid.org/0000-0003-3509-2972), Покришова, Валентина Богданівна and Юрженко, В.В. (2017) "Culinary" specialization. Technologies. Profile level. Classes 10-11. Curriculum 2017 [Teaching Resource]

This list was generated on Sun Nov 24 13:19:11 2024 EET.